Áfonyás, gránátalmás trüffel – Bálint Csemegék

 

A trüffel a tipikus ronda, de hihetetlenül finom édességek közé tartozik. Bármivel ízesíthető, bármikor fogyasztható, de a lényeg benne a kiváló minőségű csokoládé, és a magas zsírtartalmú tejszín. Ez a két alapanyag a titka a tökéletes trüffel receptnek.

Most a Bálint Csemegék termékeinek felhasználásával készült egy trüffel, ami a kedvencünk lesz. A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában. Köszönjük a receptet a Katucikonyha blog szerzőjének.

Áfonyás-gránátalmás trüffel


Hozzávalók:
  • 1 dl zsíros habtejszín
  • 1/2 dl gránátalmaszirup
  • 10 dkg ét csokoládé
  • 3 dkg puha vaj

a forgatáshoz:

A tejszínt és a gránátalma szirupot összeforraljuk, majd simára keverjük a felaprított csokoládéval és a vajjal.
Szilárdulásig hűtőbe tesszük a ganache-t. Az áfonyát késes aprítóval porrá őröljük.
A lehűtött masszából 2 teáskanállal tetszőleges formájú trüffeleket formázunk, majd meghempergetjük őket
a gyümölcsporban. A kész desszert hűtőben 3-4 napig eláll.

Aktuális