Balzsamecetes eper görög joghurttal – Bálint Csemegék

EPER – nem csak a rövid szezonban!

Eper, görög joghurt, gránátalma szirup, pohárdesszert

Imádjuk a pohárdesszerteket és különösen azokat amikben eper van, ezért is sajnáljuk, hogy az eper egy eléggé szezonális és rövid ideig kapható finomság.

Ha ti is így vagytok ezzel, akkor nektek is jó hír lehet, hogy termékeink között immár megtalálható a Bálint Csemegék között a fagyasztva szárított földieper is.

Ezzel a termékkel készítette el a következő receptet a Szépségtár blog szerzője. A lenti recept megjelent az áprilisi Kifőztük magazinban.

Balzsamecetes eper görög joghurttal

Hozzávalók 2 személyre:
  • 5 dl görög joghurt
  • 25 dkg eper
  • 4-5 evőkanál gránátalmaszirup
  • 1 evőkanál balzsamecet

a tálaláshoz:


Az epret megmossuk, felaprítjuk, hozzákeverjük az ecetet és a szirupot. Poharakba rétegezzük a joghurttal,
tálaláskor a tetejüket megszórjuk apróra vágott földieper-csemegével és eperrel.
Tipp: aki szereti, a szirupos eperhez porrá őrölt zöld kardamomot is keverhet.

Aktuális