Corvino, ismét: élmény

A népi hagyományokban rejlő bölcsességek, a gyógynövények ismerete, alkalmazása és szeretete a gyógyító munka alapja is egyben. Mindazok, akik kedvelik a gyógynövényeket, teákat, üdítő színfoltot jelent egy „régi – új ismerős” megjelenése. A bor és a gyógynövény együttes alkalmazása igen régi hagyományokra nyúlik vissza, mind az európai, mind pedig a hazai borkultúra, és egészség kultúra történetében.
Jó hír azon kedves fogyasztóknak, akik korábban is kedvelték a „Bálint Cseppek” termékcsalád gyógynövény borát a Corvinót. Gyógynövény és bor együttes hatása során a gyógynövények erősíthetik a bor kedvező élettani hatását. Csak néhány elismert, a gasztronómiában is alkalmazott fűszerek, mint a rozmaring, a galagonya, vagy a gyömbér – és a többi „titkos összetevő” – alkalmazásával különleges, egyedi íz kombinációt kapunk. Alacsony alkohol tartama miatt /12-17 fok/ pedig a gyógynövény bor alkalmazása is inkább a kellemesség, mértékletesség irányába viszi fogyasztóját.A bor fogyasztása egészséges, persze mértékkel
Új köntösben, más dizájn-nal kerül ebben az évben e közkedvelt gyógynövény és bor alapú élelmiszer a Herbárium 2000 Kft. webáruházába és bioboltokba!
A bor áldásos hatását legrégebbi keresztény alap okiratban is fellelhetjük. A Biblia szerint szokás volt a borba illatos növényt tenni, amely, így különleges zamatot kapott. A Szentírás szerint, az irgalmas szamaritánusról szóló példabeszédben a bor fertőtlenítésre és gyógyulás elősegítésére szolgált.
A bor vitalitást segítő, antioxidáns hatása a kereszténység óta közismert. A János napi borszentelés és boráldás eredeti célja volt, hogy a pap által megszentelt borral csillapítsák a zajos áldomásokat, és megtartsák a meghitt, család ünnepi hangulatát.

Ennek jegyében kívánunk minden kedves olvasónknak, „Bálint Cseppek” termékcsalád fogyasztóknak, partnereinknek békés, boldog ünnepeket!

Aktuális