Víz – ti hogy álltok? Megisszátok a napi ajánlott mennyiséget?

Víz – ti hogy álltok? Megisszátok a napi ajánlott mennyiséget?

Érdekességek Kiemelt

Víz – isszuk is, meg nem is!

A legtöbb kollégánk nagyon rendes, és odafigyel és elfogyasztja a napi ajánlott folyadékmennyiséget. De ahogy fodrásznak jó frizurája, és cipésznek jó cipője nincs, úgy az egészséges termékekkel foglalkozó kollégák között is van 2-3 “puputeve” aki szinte alig iszik nemhogy vizet, de szinte semmilyen folyadékot.

  • “Nem érzem, hogy szomjas vagyok!”
  • “Elfelejtem!”
  • “Nem szeretem a vizet!”

A kifogások sora végtelen. Ha azonban ízesített vizet iszunk, talán könnyebben elérjük a napi 1,5-2 liternyi fogyasztást. Itt, nem a bolti ízesített és édesített üdítőitalokra gondolunk, hanem az otthon is elkészíthető, kedvünk szerint ízesíthető vizekre.

Íme néhány példa, ami nemcsak a folyadékfogyasztáshoz járul hozzá, de még szervezetünk egészségének is jót tesz.

IMMUNERŐSÍTŐ – EMÉSZTÉST SEGÍTŐ

2 1.

Tovább olvasom

Csokoládés energiagolyók sütés nélkül

Érdekességek

Amikor néha ránk tör az édesség utáni vágy, akkor jó lenne valami olyan finomság ami talán belefér a „bűntelen élvezetek” kategóriába.  A fagyasztóból bármikor előkaphatjuk ezeket a falatokat és már ehetjük is.

Hozzávalók:

1 csésze pirított napraforgómag, 1 csésze szezámmag, 1/4 csésze lenmag, 1 csésze zabpehely, 1/2 csésze mini csokoládé chips vagy apró darabokra tördelt csokoládé, 3/4 csésze mazsola, áfonya vagy ribizli, 1/2 csésze kakaópor, 1 csésze krémes mogyoróvaj, 1 csésze mandulavaj, 1/2 csésze méz, 3/4 csésze kókuszreszelék, 1/4 szeletelt mandula

Elkészítés:csokoládés energiagolyó

A napraforgó és szezámmagot pirítsuk meg egy száraz serpenyőben. A kókuszt és a mandulát is pirítsuk meg óvatosan és gyorsan.

Tegyük ezeket egy kis tálkába és hagyjuk hűlni.

Keverjük össze a hozzávalókat a mandula és a kókusz kivételéve. Ha nem lenne elég ragacsos adjunk hozzá egy kis extra mézet.

Formázzuk a keveréket ping-pong labda méretű golyókká, és forgassuk őket a pirított kókusz és mandula keverékébe.

Tegyük őket egy légmentesen lezárható edénybe és fogyasztásig tartsuk hűtőben, vagy fagyasztóban.

Megjegyzés:

A mogyoró – és mandulavajat megvásárolhatjuk készen is, de házilag is elkészíthetjük őket, azonos módszer alapján.

20 dkg mogyoró / mandula

A mogyorót vagy mandulát késes robotgéppel – időnként pihentetve, a gép motorjának megkímélése végett – addig daráljuk, amíg elérjük a kívánt vajas állagot. Ez minimum 8-10 perc, de a teljesen krémes állaghoz akár 15 perc is szükséges lehet.