Egyasszony – könyv és színház

Blog

A könyv1234665_5

Péterfy-Novák Éva bátor és erős nő. És erről ír is. Nem is akárhogyan.

Egy fiatal vidéki lánynak a 80-as évek derekán mozgás- és értelmi sérült gyermeke született. Bántalmazó férje oldalán küzdött kitartóan a családja boldogságáért, de harca kudarcra volt ítélve
Azóta eltelt több mint harminc év, a lányból asszony lett, de nem sikerült feldolgoznia az átélteket. Ezért kezdett blogot írni, amit rövid időn belül százezrek olvastak.
Péterfy-Novák Éva története a veszteség utáni továbblépésről és az elfogadás folyamatáról szól egy olyan korban és közegben, mely sem a hibát beismerni, sem a mássággal együtt élni nem akar.

A darab

Ezt a történetet az Orlai Produkciós Iroda színpadra állította. A darab főszerepére Tenki Rékát kérték fel, aki kislánya születése után először ezzel a nem könnyű monodrámával debütál a színpadon. Minimál díszlet, hatalmas dráma. Jó hír, hogy az alkotók utazó darabbá tették az előadást, így november és december folyamán is több helyen megtekinthető.

Néhány előadás:

Miskolc, november 21.
Jászberény, november 26.
Debrecen, december 9.
Budapest, Jurányi Inkubátorház, FILC – decemberben több alkalommal

egyasszony-474-279-70569

Ősz húrja zsong…

Blog

Sütőtök, gesztenye és csokoládé minden mennyiségben…

Ebben az egyre borongósabb időben csak ezekkel lehet valahogy kibírni. És a gondolattal, hogy el lehet kezdeni készülődni a téli ünnepekre – Mikulás, Karácsony, Szilveszter.

Mi is készülődünk ám, és adunk is néhány ötletet, olyan dolgokról amik a mi fantáziánkat is megmozgatják. Néha egy kép, néha egy recept, néha egy programajánló esetleg ajándékötlet kézműves meglepetésekhez, de lehet, hogy csak egy idézet. Minden nap valami új, valami kedves. Fogadják szeretettel.

Íme az első.

Ajándékötlet a felnőttek mikulás-csizmájába:

ERKEL SZÍNHÁZ – DON GIOVANNI

drawingAz újra nyitott Erkel Színház az idei évadban újra műsorára tűzte az egyik legnépszerűbb Mozart operát, mely a híres csábító Don Juan  történetét meséli el. Nemcsak a fülünket kényezteti ez az előadás, de hölgyeim felhívjuk a figyelmüket, hogy december 4-én, és 6-án a címszerepben Ildebrando d’Arcangelo olasz basszbariton látható, így a szemünk is gyönyörködhet. Ez egy igazán szép ajándék a Mikulás csomagba.