Imádjuk a túrógombócot, a variációk sora megszámlálhatatlan. A túrógombóc az a desszert amit szinte bármivel meg lehet tölteni, de a túrógombócot akár sós formában, vagy levesbetétként is lehet fogyasztani.
Szeretjük a klasszikus túrógombócot.
Szeretjük, ha nemcsak prézlibe, de dióba is meg van forgatva.
Szeretjük, ha túrógombóc belsejébe nutellát rejtenek.
Imádjuk ha pici túrógombóc van a málnakrémlevesben.
Rajongunk azért amikor csak arra járva egy-egy túrógombóc berepül a szánkba :).
És most itt a legújabb kedvenc túrógombóc receptünk a Szépségtár blog szerzőjétől!
Fahéjas almával töltött túrógombóc

Fahéjas almával töltött túrógombóc
Hozzávalók:
- 2 dl kukoricadara
- 5 dl víz
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 2-4 evőkanál fahéjas almaszirup
- 50 dkg túró
a töltelékhez:
- 2 nagyobb alma
- 3-5 evőkanál fahéjas almaszirup
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
a forgatáshoz:
- darált dió
a tálaláshoz:
Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, a húsát apró kockára vágjuk, és a sziruppal, a fahéjjal és kb. 1 dl vízzel pár perc alatt puhára pároljuk, félretesszük.
A kukoricadarát a forrásban lévő vízbe szórjuk. Hozzáadjuk a citromhéjat, a sót és a szirupot, majd folyamatos kevergetés mellett kb. 5 perc alatt sűrűre főzzük. (A kevergetést ne hagyjuk abba, mert összecsomósodhat.) Még melegen beledolgozzuk az áttört túrót. Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, a közepükbe 1-1 kávéskanálnyi tölteléket teszünk. Ezután dióba forgatjuk, és a fahéjas almasziruppal meglocsolva tálaljuk.