Fahéjas almával töltött túrógombóc – Bálint Csemegék

Aktuális

Imádjuk a túrógombócot, a variációk sora megszámlálhatatlan. A túrógombóc az a desszert amit szinte bármivel meg lehet tölteni, de a túrógombócot akár sós formában, vagy levesbetétként is lehet fogyasztani.

Szeretjük a klasszikus túrógombócot.

Szeretjük, ha nemcsak prézlibe, de dióba is meg van forgatva.

Szeretjük, ha túrógombóc belsejébe nutellát rejtenek.

Imádjuk ha pici túrógombóc van a málnakrémlevesben.

Rajongunk azért amikor csak arra járva egy-egy túrógombóc berepül a szánkba :).

És most itt a legújabb kedvenc túrógombóc receptünk a Szépségtár blog szerzőjétől!

 

Fahéjas almával töltött túrógombóc

Fahéjas almával töltött túrógombóc

Hozzávalók: 

  • 2 dl kukoricadara
  • 5 dl víz
  • 1 csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2-4 evőkanál fahéjas almaszirup
  • 50 dkg túró

a töltelékhez:

a forgatáshoz:

  • darált dió

a tálaláshoz:


Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, a húsát apró kockára vágjuk, és a sziruppal, a fahéjjal és kb. 1 dl vízzel pár perc alatt puhára pároljuk, félretesszük.
A kukoricadarát a forrásban lévő vízbe szórjuk. Hozzáadjuk a citromhéjat, a sót és a szirupot, majd folyamatos kevergetés mellett kb. 5 perc alatt sűrűre főzzük. (A kevergetést ne hagyjuk abba, mert összecsomósodhat.) Még melegen beledolgozzuk az áttört túrót. Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, a közepükbe 1-1 kávéskanálnyi tölteléket teszünk. Ezután dióba forgatjuk, és a fahéjas almasziruppal meglocsolva tálaljuk.

Új termékek! Gyógynövényes Almaszirup – 5 féle ízben!

Aktuális Kiemelt

csakalmaszirupok

Megjelentek a Bálint Csemegék termékcsalád újdonságai.

Gyógynövényes Almaszirup 3 féle ízben:

levendulával

mentával

– feketeribizlivel és kakukkfűvel

– vaníliával és kardamommal

– fahéjjal

 

100%-os szabolcsi jonathán almasűrítményből és gyógynövényekből készült termékek!

Hozzáadott cukrot, színezéket és aromát nem tartalmaznak!

Felhasználási javaslat:

– frissítő italként édesszájúaknak 1:4, kevésbé édesszájúaknak 1:6, 1:8-as higítási arányban

– forró italok készítésére, teák ízesítésére

– sütemények, reggeli müzlik, zabkásák, palacsinták ízesítésére öntetként,

– bátrabbaknak sült húsok mellé, mártás ízesítőnek stb…