Bálint Cseppek 10 éve a piacon – Ünnepeljen velünk!

Aktuális Kiemelt

Hogyan kezdődött a Bálint Cseppek története?

Több mint 10 éve egy kis panelházi konyhában indult a kísérletezgetés. Eleinte csak ismerősöknek, barátoknak kínáltuk és ajánlottuk termékeinket, de ahogy egyre nőtt az igény a természetes gyógymódok iránt, és egyre nőtt az érdeklődés a gyógynövények világa iránt, mi is úgy nőttük ki a konyhát és keresnünk kellett egy lehetőséget, hogy az értékes tapasztalatainkat és hasznos termékeinket másokkal is megoszthassuk. Így 2005 őszén elkezdődött Hajdúszoboszlón az üzemünk kialakítása.

Ekkor született meg a Bálint Cseppek termékcsalád ötlete, mely eleinte még márkanév nélkül futott, hiszen termékeink „atyja” Bálint János valamiért ódzkodott attól, hogy a nevét viselje egy termékcsalád, nem érezte a jelentőségét annak, hogy a nevével ellátott termékek kerüljenek a vevők otthonába.

Az évek során termékpalettánk jelentősen átalakult, kibővült. Eleinte leginkább egyedi receptúrák alapján készült alkoholos-kivonatokat gyártottunk Vesedoktor, Női csepp, Hím csepp, Vércukorszint csökkentő csepp, Hagymácska csepp, Medvehagyma tinktúra nevek mellett.

Az átalakuló piacot követve

Az egyre erősödő jogszabályozási háttér miatt 2008-tól termékeink nagy részénél névváltoztatásra, és egységes arculat kialakítására is szükség volt, így jöttek létre a ma is használatos terméknevek, a szín- és formavilág. Munkatársainkkal együtt 2010 nyarára sikerült meggyőznünk Bálint Jánost, és beadta a derekát, így már a Bálint Cseppek márkanévvel is erősebben megkülönböztethetőek lettünk a piacon, erről az összefoglaló névről tudhatták és tudhatják vásárlóink, hogy mindig kiemelkedő minőségben kínáljuk termékeinket, szívesen fogadjuk a vásárlói visszajelzéseket és újítási ötleteket.

Bálint János előadása a bogácsi életmód klubban

Ezekben az években az ország számos pontján tartott Bálint János ismeretterjesztő előadásokat, így egyre szélesebb körben ismerték meg a termékeinket. Területi képviselőink bejárták az egész országot és minden nap újabb és újabb érdeklődő üzleteket és természetgyógyászokat találtak, akik szívesen ajánlottak minket vásárlóiknak, pácienseiknek.

Eleinte sok kisebb vállalkozással egyetemben még korlátozott informatikai háttérrel oldottuk meg a napi feladatokat, így munkatársaink kreativitását is felhasználva például a csomagolóanyag nyilvántartás is manuális volt, nagyon találóan például az akkor még létező termékleírásokat kolléganőnk vonalzóval számolta :), a címkét, dobozt grammra mértük. Ma már egy komplex vállalatirányítási rendszert használunk, kollégáink egy kattintás után meg tudják mondani hogy miből mennyi van raktáron, mennyit adtunk el, milyen lejárattal stb. Ez mindenkinek nagy könnyebbség, és nagyban megkönnyíti a vásárlóink kiszolgálását is.

2009-ben szükségét éreztük, hogy legyen egy saját kiskereskedelmi egységünk is, így átvettük a hajdúszoboszlói Golgotavirág Gyógynövény bolt üzemeltetését, így már 6. éve márkaboltunk is üzemel, mely a helyiek és a turisták által is látogatott egészségmegőrző ponttá alakult.

2010-től már úgy éreztük, hogy azokba az üzletekbe ahová területi képviselőink által nem tudunk, eljutni csakis a nagykereskedések bevonásával kerülhetünk be, így nyitottunk feléjük is, valamint munkatársaink megkezdték a gyógynövényes termékekre nyitott patikák látogatását is. Ebben az évben elindítottuk webáruházunkat, így lehetővé vált vásárlóink közvetlen elérése. Már a kezdetektől bevezettük a JUHÉ –t mely először csak Jutányos Hétfő, majd a nagy sikerre való tekintettel egészen Jutányos Hétvége lett, amiben már egy termék megrendelése esetén is ingyen házhozszállítást vállaltunk és vállalunk. – Most a születésnapunkon pedig Jutányos Hetekké bővítettük ezt az akciót, hiszen október 12. és november 10 –e között valamennyi webáruházas rendelés esetén ingyenes a szállítás!

slider2

2013 óta minden évben igyekeztünk újabb és újabb termékekkel bővíteni választékunkat. Így jelent meg márciusban a Tőzegáfonya csepp ekkor kezdtük el használni a népszerű gyógynövényt, a homoktövist, valamint a tormát is, melyre igaz a régi reklámszöveg, hogy „még az orrodat is tisztítsa!”.
Az újításokban volt egy kis akadály, augusztusban elkapott minket egy nagy vihar. A raktárunk beázott, a tető beszakadt, de összefogtunk és elég gyorsan megoldottuk a problémát, nem hagyhattuk, hogy vásárlóink megérezzék ezt a döccenőt – ezúton is megköszönjük kollégáinknak, akik aktívan részt vettek a „mentésben”.
Még ebben az évben ősszel, új termékcsaláddal, a Bálint Csemegékkel bővítettük választékunkat, gondolva azokra is, akik a konyhában is szeretnék az egészséges alapanyagokat használni. Fagyasztva szárított gyümölcseink a legmodernebb tartósítási eljárással készülnek, így jól beilleszthetőek valamennyi diétába, de akár már egészen piciknek, vagy időseknek is adhatóak. Ezek a termékeink ma is nagyon népszerűek, kiállításokon, vásárokon sok érdeklődőt csalogatnak pultunkhoz.
2014. márciusában újabb bővítés következett mind cseppjeink, mind pedig csemegéink terén. Újabb gyümölcsök (ananász, kiwi) és újabb étrend-kiegészítők kerültek a palettára.

Elköltöztünk!

Ekkor már éreztük, hogy bár nagyon szerettük az első telephelyünket, ahova megannyi emlék is köt minket, de el kell engednünk, hiszen raktárunk kapacitása, megnövekedett adminisztrációs feladataink már nem fértek be ezen falak közé. Elköltöztünk. A költözést a nyári időszakra sikerült megvalósítanunk, így az új évszakban, már egy teljesen a mi igényeinkre szabott üzemben kezdhettük meg a munkát. Lassan, de biztosan összeszoktunk az új hellyel, berendezkedtünk és igyekeztünk újra felvenni a ritmust a néhány hét kicsit szétszórt és pakolással teli időszak után.

Katonás rendben sorakoznak a termékek a gyártó asztalon

A termék innováció életünk része, így ebben az évben új termékcsoportok bevezetésével léptünk a piacra. Idén nyáron akik akár a nyári kiállításokon, vásárokon meglátogatták standjainkat már megismerhették ezeket. Gyógynövényes almaszirupjaink, csökkentett alkoholtartalmú étrend-kiegészítőink és Gyógynövényes Borunk azonban mostanra már eljutottak az ország legtöbb üzletébe, így már a nagyközönség is megismerhette ezeket.
Legnagyobb büszkeségünk, hogy a 10. születésnapunk évében, a korábban nagy népszerűségnek örvendő Corvino Gyógynövényes Borunk ismételten forgalomba került. Köszönjük azokat a pillanatokat, amikor vásárlóinkkal való személyes találkozás alkalmával ráismernek, mint egy rég nem látott barátra és örömmel fogadják.
Már készülünk a jövő évi újdonságokra, szeretnénk bővíteni a Bálint Borok termékcsaládot, hiszen számos régről ismert receptünk van, melyet vásárlóink már nagyon várnak.

A 10 év alatt megannyi örömben és néhány nehezebben megoldható problémában is volt részünk, köszönjük ezekben partnereink megértését, segítségét. Köszönjük kollégáink munkáját, ötleteit, kitartását.

Idén nyáron a csapatépítő tréningünk egyik feladata az volt, hogy írjuk le egy-egy ping-pong labdára, hogy mi mit tudunk magunkból hozzátenni a cég egységéhez, sikeréhez. Íme, a hozzávalók, amiből a Bálint Cseppek készülnek:

Tudás, Bizalom, Megoldás, Hit, Kreativitás, Alkalmazkodás, Szellemiség, Tisztelet, Akarat, Tapasztalat, Erő, Szorgalom, Szeretet, Türelem, Őszinteség.

Újra itt van a nagy csapat!

 

Alapítónkról, termékeink kitalálójáról valamint a kezdetekről  itt olvashat egy interjút!

dr Nagyné Zabos Gyöngyi

Antal Regina

Corvino, ismét: élmény

Aktuális
A népi hagyományokban rejlő bölcsességek, a gyógynövények ismerete, alkalmazása és szeretete a gyógyító munka alapja is egyben. Mindazok, akik kedvelik a gyógynövényeket, teákat, üdítő színfoltot jelent egy „régi – új ismerős” megjelenése. A bor és a gyógynövény együttes alkalmazása igen régi hagyományokra nyúlik vissza, mind az európai, mind pedig a hazai borkultúra, és egészség kultúra történetében.
Jó hír azon kedves fogyasztóknak, akik korábban is kedvelték a „Bálint Cseppek” termékcsalád gyógynövény borát a Corvinót. Gyógynövény és bor együttes hatása során a gyógynövények erősíthetik a bor kedvező élettani hatását. Csak néhány elismert, a gasztronómiában is alkalmazott fűszerek, mint a rozmaring, a galagonya, vagy a gyömbér – és a többi „titkos összetevő” – alkalmazásával különleges, egyedi íz kombinációt kapunk. Alacsony alkohol tartama miatt /12-17 fok/ pedig a gyógynövény bor alkalmazása is inkább a kellemesség, mértékletesség irányába viszi fogyasztóját.A bor fogyasztása egészséges, persze mértékkel
Új köntösben, más dizájn-nal kerül ebben az évben e közkedvelt gyógynövény és bor alapú élelmiszer a Herbárium 2000 Kft. webáruházába és bioboltokba!
A bor áldásos hatását legrégebbi keresztény alap okiratban is fellelhetjük. A Biblia szerint szokás volt a borba illatos növényt tenni, amely, így különleges zamatot kapott. A Szentírás szerint, az irgalmas szamaritánusról szóló példabeszédben a bor fertőtlenítésre és gyógyulás elősegítésére szolgált.
A bor vitalitást segítő, antioxidáns hatása a kereszténység óta közismert. A János napi borszentelés és boráldás eredeti célja volt, hogy a pap által megszentelt borral csillapítsák a zajos áldomásokat, és megtartsák a meghitt, család ünnepi hangulatát.

Ennek jegyében kívánunk minden kedves olvasónknak, „Bálint Cseppek” termékcsalád fogyasztóknak, partnereinknek békés, boldog ünnepeket!