A szörp elfogyott – mire használjuk a kiürült üveget 1. rész.

No waste - újrahasznosítunk

A nyár ízeit üvegbe zárhatjuk!

Végre itt a nyár, megjelennek a nyári ízek, amiket igazán érdemes megőríznünk a cudarabb időkre is. És miért is ne tölthetnénk ezeket a finomságokat a Bálint Csemegék kiürült szörpös üvegjeibe. Forró víz alatt szépen le tudjuk húzni róla a szörp  papír címkéjét, sőt a cseppmentes kupak is könnyen leszedhető, átöblíthető és újra használható.

Levendula szörp – az üvegbe zárt tihanyi hangulat!

A levendulát nem csak ruhák illatosítására és nyugtatására használhatjuk, de igazán ízletes szörp is készíthető belőle. Az egyik kedvenc receptünk a kifőztük.hu oldalon található.

Levendulaszörp – kifőztük.hu

Akácvirágszörp Kaldeneker György konyhájából

Még egy nyári illat és íz amit érdemes elraktároznunk. Ehhez a receptet a kaldeneker.hu oldalon találtuk meg.

Akácvirágszörp

Gasztroajándéknak is kiváló!

Ha nem csak a nyár ízeit szeretnénk megőrízni, akkor akár olyan ajándékokat is készíthetünk, amelyekhez felhasználhatjuk az üvegeket.

Ki ne örülne egy palack házi karamell likőrnek? Sütni szerető barátaink nagyon hálásak lesznek egy karcsú üvegbe töltött saját készítésű vanília kivonatért!

 

Faludi G és egy születésnap

Faludi G és egy születésnap

Aktuális Kiemelt

Az új kollekció néhány darabja – Faludi G

Faludi G ékszerek rendezvényén jártunk a hétvégén. Ismét meghívást kaptunk a Kísérleti Bulijába, melyet idén egy születésnappal is összekötöttek.

Faludi G és a Bálint Csemegék

Több mint két éve ismerkedtünk meg a Faludi G márkával, mégpedig a közös fotósunk Hevesi Norbert révén. Az akkor újdonságnak számító Bálint Csemegéket vittük fotózni és éppen akkor zajlott egy csodálatos ékszerkollekció fotózása is. Mi az ékszerekbe, Gabi pedig az ízeinkbe szeretett bele.

Azóta megannyi nyereményjátékban és rendezvényen működtünk együtt, és idén meghívást kaptunk a 6. Kísérleti bulijára, ahol bemutatta az év új kollekcióit és a kollekció kialakításához vezető mintadarabokat kedvező áron kínálta az érdeklődőknek.

Az idei esemény tényleg buli volt, hiszen a gyönyörű ékszerek mellett, finom falatok, minőségi pezsgő és egy DJ is szórakoztatta a megjelenteket. Illetve egy 50. születésnapi buliba is belecsöppentünk.

Gyönyörű tulipáncsokor, egy csodaszép ciklámen egy fantasztikus nő és rengeteg barát is megjelent ezen a különleges eseményen.

Egy igazán szép helyszínen a Déri múzeum dísztermében megrendezett 3 órás eseményen több száz érdeklődő és vásárló megfordult. Öröm látni, hogy ilyen sokan kedvelik a magyar kézműves termékeket, és az asztalunknál sorban állók pedig érdeklődve kóstolták a pezsgő alternatívájaként is szolgáló gyógynövényes almaszirupjainkat és liofilizált gyümölcseinket.

Köszönjük a meghívást a rendezvényre, és köszönjük, hogy ennyi új emberrel megismertethettük a Bálint Csemegék termékcsalád finomságait.

Finom falatok a FőnixFitt-en sportolóknak!

Finom falatok a FőnixFitt-en sportolóknak!

Aktuális Blog

FőnixFitt – Január elején megmozdul Debrecen

Debrecenben idén második alkalommal rendezték meg a FőnixFitt rendezvényt. Az egész napos sportrendezvényen a város apraja és nagyja megmozdult, és fittyet hányva  a kinti hóesésre izzasztó perceket-órákat töltöttek a Főnix Csarnokban.

Katus Attila, Béres Alexandra és Sifter Tímea (Sifi) is igazán elismerő szavakat mondott a résztvevőkről, és a szervezésről is.
Köszönjük a lehetőséget, hogy a Bálint Csemegéket bemutathattuk az érdeklődőknek. Számunkra is egy igazán sikeres rendezvényt tudhatunk magunk mögött, hiszen soha még ennyi érdeklődő és ennyi fantasztikus ember nem látogatott el még a standunkhoz.

Minden elismerésünk a résztvevőknek!

Fantasztikusak voltak, hiszen sokuk az egész napot végig sportolta, teljesen kimerülve mégis mosolyogva jöttek a standunkhoz és kortyolták el a frissítőként kínált gyógynövényes almaszirupokat, vagy kóstolták meg a vitamindús, mindenmentes Bálint Csemegéket.

Reméljük jövőre is lesz lehetőségünk megjelenni, és akkor már ki is próbálni néhány edzést. Már tervezzük, hogy egy-egy fél órára mi is beállunk a kedvenceink óráira.

Béres Alexandra és Katus Attila várunk titeket jövőre is, hiszen már mi is a tornázó tömegben leszünk, szeretnénk átélni azt az eufóriát és jóleső fáradságérzést, amit most csak a kerengőről nézhettünk, és ami miatt irigykedtünk a nap folyamán sportolóktól.

A kedvenc képünk a napról (kép forrása: fb.com/katusattilaedzo)

Katus Attila és a legkisebb rajongója

Idei első vásári készülődésünk

Aktuális

Nem is gondoltuk volna évekkel ezelőtt, hogy a vásár forgataga lesz az a megjelenési lehetőség, ahol a legközvetlenebbül találkozhatunk a termékeink iránt érdeklődőkkel, és hogy ez az a helyszín ahol az egészséges életmódra is fogékony emberekkel találkozhatunk.

És mégis. Így idén 4. alkalommal látogatunk ki a Debrecenben megrendezésre kerülő Mihály-napi vásárra, ahol ismét a Kézművesek utcájában kértünk és kaptunk is helyet.

Bálint Csemegék termékkóstolókkal és tanácsadással is várjuk az érdeklődőket, akiknek a helyszínen termékeinkből kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosítunk.

És bár az időjárás sok jót nem ígér, de tősgyökeres debreceni lévén, az elmúlt 30 évben csak 1-2 olyan vásárra emlékszem amikor esett volna az eső, így az égiek valószínűleg most is megkímélnek minket.

Miért szeretjük a vásár hangulatát?

Mert kötetlen, mert a kissé vonakodó érdeklődőket egy-egy pohár szörp kóstolóval, vagy egy egy adagnyi gyümölccsel gyorsan meg lehet győzni, hogy nem hókusz-pókusz az amit művelünk, és ajánlunk. Mert a problémák meghallgatása után, sokkal informatívabb tanácsot és javaslatot tudunk adni, mint egy személytelen e-mailben, vagy telefonon.

Mert végre nem az iroda négy fala között kell eltöltenünk az időnket, hanem kint lehetünk a vásárlóink között.

 

A ti környéketeken van ilyen nagyszabású 1-2 napos vásár, ahol szívesen találkoznátok termékeinkkel?

Köszönjük, ha küldtök ajánlást, és mi igyekszünk eljutni több helyre is.

Kipróbáltuk a bolti reggeli zabkását- a sajátunk jobb!

Kipróbáltuk a bolti reggeli zabkását- a sajátunk jobb!

Blog Érdekességek

A reggeli igenis fontos, de sokszor lusták vagyunk hozzá!

Sokszor elmondjuk, h a reggeli a legfontosabb étkezés, ezt sulykolják a reklámok és a magazinok is, de valljuk be őszintén, annyira jó azt a néhány percet még elbliccelni és még az ágyban tölteni, így inkább könnyen lemondunk a reggeliről.

Azaz az emberek nagy többsége, de én biztosan nem.

Milyen a jó reggeli? – nekem

Minden hétköznap két város között ingázom a munkám miatt, és ez azt jelenti, hogy nagyon korán kelek – de tényleg nagyon. A kotyogós kávéfőzőt már vakon megtalálom, ez az első dolog amihez nyúlok. Amíg fő a friss kávé addig nyakig merülök a hűtőben és valami reggeli után nézek. Leggyakrabban szendvics lesz a dolog vége, de mindig reménykedem hogy valaki az éjszaka talán megpakolta a hűtőmet sokkal egészségesebb, frissebb és pár perc alatt elkészíthető reggeli alapanyaggal.

Mert nálam az is fontos, hogy frissen készüljön a reggeli. Nincs lehangolóbb dolog számomra az este elkészített, becsomagolt szalámis szendvicsnél, pláne, ha gondoskodó kezek még uborkát és paradicsomot is raktak bele – a másnapi ázott szendvics igazán kiábrándító.

Nálam úgy látszik a reggeli a kritikus étkezés, mert van még egy dolog mégpedig az, hogy édeset nem tudok reggel enni. Nem lesz tőle semmi bajom, de egyszerűen nem csúszik. Így nálam a müzli és a gabonapehely csakis vacsora lehet, vagy nap közbeni nass, a kakaós csiga pedig teljesen kizárt a nap bármely szakaszában.

De mivel nyitott vagyok az újdonságokra, és  gyorsan lelkesedni tudok bármiért ezért néha megpróbálkozom a zabkása reggelivel. Gyors, frissen készül, gyümölcsökkel, magvakkal végtelenül variálható. Ez a néha havonta 1-2 alkalmat jelent.

És akkor jöjjön a tesztalany

Tegnap munkába menet szembe találtam magam a dr. Oetker Vitalis Zabkása reklámjával, és rögtön elhatároztam, h a málnásat ki is próbálom, hiszen annyira idénygyümölcs a málna, hogy majd csak hónapok múlva jutok hozzá.  Nos délután a boltban szembe is jött velem ez a csinos kis tasak, így mint tudatos vásárló elolvastam az összetevőit, szörnyülködtem egy sort, de győzött a marketing és a kíváncsiság ezért hazavittem magammal.

Nem voltak illúzióim, hiszen a zab után a második összetevő a cukor volt, majd sok egyéb kiegészítő anyag után 2,8% fagyasztva szárított málna (ez a teljes 53 g termékből alig 1,4 g gyümölcs).

Ma reggel volt a nagy kísérlet, bár a konyhapulton a biztonság kedvéért ott volt a szendvics alapanyag is – és milyen jól tettem. Amikor kibontottam a kis tasakot egyből megcsapott a málnaillat így még volt remény hogy jól is elsülhet a dolog. Most jön a 125 ml forró víz, nos ez talán saccra megvolt – nagyon szeretjük az ilyen mértékegységet, ami érzésünk szerint az angolszász 1 cup, ¾ cup-ból lett magyarítva. A víz hatására még intenzívebb lett a málna illatözön. Ahogy a zacskón is kevésnek tűnt a 2,8% málna úgy a kész zabkásában is igen karcsú lett ez a mennyiség és ízben nem is jelenik meg.

Mint mondtam többször csináltam már zabkását mind egész, mind pedig tört zabpehelyből, de ilyen szottyosra, nyálkásra még nem tudtam elkészíteni, bármennyire is főztem túl. Szóval azon túl hogy a málnás zabkásának nem volt málnaíze, még az állaga is kifogásolható volt. Az íz amit éreztem inkább a sűrű rántásra emlékeztetett némi cukorral.

Egy kanálkával leküzdöttem, majd nyúltam a szendvics után, mert így mégsem lehet elkezdeni egy reggelt.

A fenti kísérlet a szendvicskészítéssel és elfogyasztással együtt alig telt 10 percbe. Szerintem igenis érdemes ennyi időt fordítani a napindító étkezésre.

 

És akkor most itt az én jól bevált zabkása receptünk, ami szintén nem több mint 5 perc

Előveszünk egy 2 dl-es bögrét félig töltjük vízzel, a másik felét pedig tejjel. Ezt a keveréket egy kis lábasba öntjük és egy evőkanálnyi mézzel felforraljuk. Beleöntjük az ugyanezzel a csészével kimért ¾ bögre egész vagy tört zabpelyhet és 1 evőkanál chiamagot. Egyet forralunk rajta, majd lefedve 2 percig állni hagyjuk. Kedvenc gyümölcseinkkel díszítjük.

Pl. Párolt alma, körte, egy kis nutella, néhány szem friss eper vagy ha ezek nincsenek akkor finom és egészséges ízesítők lehetnek a Bálint Csemegék fagyasztva szárított gyümölcsei.

 

Áfonyás, gránátalmás trüffel – Bálint Csemegék

Aktuális

 

A trüffel a tipikus ronda, de hihetetlenül finom édességek közé tartozik. Bármivel ízesíthető, bármikor fogyasztható, de a lényeg benne a kiváló minőségű csokoládé, és a magas zsírtartalmú tejszín. Ez a két alapanyag a titka a tökéletes trüffel receptnek.

Most a Bálint Csemegék termékeinek felhasználásával készült egy trüffel, ami a kedvencünk lesz. A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában. Köszönjük a receptet a Katucikonyha blog szerzőjének.

Áfonyás-gránátalmás trüffel


Hozzávalók:
  • 1 dl zsíros habtejszín
  • 1/2 dl gránátalmaszirup
  • 10 dkg ét csokoládé
  • 3 dkg puha vaj

a forgatáshoz:

A tejszínt és a gránátalma szirupot összeforraljuk, majd simára keverjük a felaprított csokoládéval és a vajjal.
Szilárdulásig hűtőbe tesszük a ganache-t. Az áfonyát késes aprítóval porrá őröljük.
A lehűtött masszából 2 teáskanállal tetszőleges formájú trüffeleket formázunk, majd meghempergetjük őket
a gyümölcsporban. A kész desszert hűtőben 3-4 napig eláll.

Gluténmentes almás rétes – Bálint Csemegék

Aktuális

A rétes az egyik legsokszínűbben variálható tésztaétel. A magyar konyhában az alapreceptek közé tartozik, és igazi művészetnek nevezhető, maga a tésztának a nyújtása. A modern élelmiszeriparnak köszönhetően ha nem vagyunk megáldva elég türelemmel és kézügyességgel, illetve ha az időnek is híján vagyunk akkor a hűtőből csak előkapjuk a készre nyújtott réteslapokat és máris dolgozhatunk vele. Ezzel a módszerrel, nemcsak a legkedveltebb, de a leggyorsabb édességek egyike közé is tartozik a rétes.

Most egy olyan receptet hoztunk nektek, amit gluténérzékenyek is fogyaszthatnak, hiszen a klasszikus réteslap helyett, most rizslapot használtunk.

Gluténmentes almás rétes:

Hozzávalók 2 személyre:
  • 1 alma
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál édesítőszer
  • 2-4 rizspapír

a sütéshez:

  • olaj vagy kókuszzsír

a tálaláshoz:

A rizslapokat hideg vízbe áztatjuk, majd amikor megpuhultak, papírtörlőre téve leitatjuk róluk a felesleges vizet.
Az almát meghámozzuk, a gyümölcshúst felkockázzuk, és kb. 1 dl vízzel, a fahéjjal és az édesítőszerrel ragacsosra
főzzük, félretesszük.
A rizslapokat megtöltjük az almával: a közepükre kb. 2 evőkanálnyi tölteléket teszünk, a két végüket behajtjuk,
és óvatosan feltekerjük úgy, hogy a tölteléket mindenhol fedje a tészta. Olajjal vékonyan megkenjük a sütőtálat
és a tésztákat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Még melegen, a fahéjas-almás sziruppal
meglocsolva tálaljuk.
Tipp: fagylalttal és a kimaradó almás töltelékkel is tálalhatjuk.

Fahéjas almával töltött túrógombóc – Bálint Csemegék

Aktuális

Imádjuk a túrógombócot, a variációk sora megszámlálhatatlan. A túrógombóc az a desszert amit szinte bármivel meg lehet tölteni, de a túrógombócot akár sós formában, vagy levesbetétként is lehet fogyasztani.

Szeretjük a klasszikus túrógombócot.

Szeretjük, ha nemcsak prézlibe, de dióba is meg van forgatva.

Szeretjük, ha túrógombóc belsejébe nutellát rejtenek.

Imádjuk ha pici túrógombóc van a málnakrémlevesben.

Rajongunk azért amikor csak arra járva egy-egy túrógombóc berepül a szánkba :).

És most itt a legújabb kedvenc túrógombóc receptünk a Szépségtár blog szerzőjétől!

 

Fahéjas almával töltött túrógombóc

Fahéjas almával töltött túrógombóc

Hozzávalók: 

  • 2 dl kukoricadara
  • 5 dl víz
  • 1 csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2-4 evőkanál fahéjas almaszirup
  • 50 dkg túró

a töltelékhez:

a forgatáshoz:

  • darált dió

a tálaláshoz:


Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, a húsát apró kockára vágjuk, és a sziruppal, a fahéjjal és kb. 1 dl vízzel pár perc alatt puhára pároljuk, félretesszük.
A kukoricadarát a forrásban lévő vízbe szórjuk. Hozzáadjuk a citromhéjat, a sót és a szirupot, majd folyamatos kevergetés mellett kb. 5 perc alatt sűrűre főzzük. (A kevergetést ne hagyjuk abba, mert összecsomósodhat.) Még melegen beledolgozzuk az áttört túrót. Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, a közepükbe 1-1 kávéskanálnyi tölteléket teszünk. Ezután dióba forgatjuk, és a fahéjas almasziruppal meglocsolva tálaljuk.

Balzsamecetes eper görög joghurttal – Bálint Csemegék

Aktuális

EPER – nem csak a rövid szezonban!

Eper, görög joghurt, gránátalma szirup, pohárdesszert

Imádjuk a pohárdesszerteket és különösen azokat amikben eper van, ezért is sajnáljuk, hogy az eper egy eléggé szezonális és rövid ideig kapható finomság.

Ha ti is így vagytok ezzel, akkor nektek is jó hír lehet, hogy termékeink között immár megtalálható a Bálint Csemegék között a fagyasztva szárított földieper is.

Ezzel a termékkel készítette el a következő receptet a Szépségtár blog szerzője. A lenti recept megjelent az áprilisi Kifőztük magazinban.

Balzsamecetes eper görög joghurttal

Hozzávalók 2 személyre:
  • 5 dl görög joghurt
  • 25 dkg eper
  • 4-5 evőkanál gránátalmaszirup
  • 1 evőkanál balzsamecet

a tálaláshoz:


Az epret megmossuk, felaprítjuk, hozzákeverjük az ecetet és a szirupot. Poharakba rétegezzük a joghurttal,
tálaláskor a tetejüket megszórjuk apróra vágott földieper-csemegével és eperrel.
Tipp: aki szereti, a szirupos eperhez porrá őrölt zöld kardamomot is keverhet.

Viva Natura kiállítás és vásár

Aktuális

Ez a hétvége elég sűrű volt csapatunknak, hiszen nemcsak Debrecenben voltunk rendezvényen, de meghívást kaptunk a Budapesten megrendezett Viva Natura napra is.

Az érdeklődők szívesen fogadták termékkóstolónkat és kollégáink is számos felmerülő kérdésre tudtak válaszolni, így igazán hasznosnak találtuk a rendezvényt.

Köszönjük a lehetőséget és a meghívást!