Természetes gondoskodás a házi kedvencekről és kertünk növényeiről

Természetes gondoskodás a házi kedvencekről és kertünk növényeiről

Aktuális Érdekességek

Az állat- és növényszeretet napja május 15.

A budapesti állatkertben rendezték meg először 1994. május 15-én az állat- és növényszeretet napját. a gyerekek ezen a napon ingyen léphettek be az állatkertbe.
Ez a nap jó alkalom arra, hogy erősítsük a gyermekekbe a természet szeretetét, hogy környezettudatos felnőttekké váljanak.

jelesnapok.hu

Így már 23 éve május 15-e az Állat- és Növényszeretet napja Magyarországon.

Természetes gondoskodás: házi kedvenceink és gyönyörű növényeink is megérdemlik

Hogyan is köszönthetnénk hozzánk méltóbban az állat- és növényszeretet napját, mint néhány természetes gyógymód bemutatásával, amit házi kedvenceink és kedvenc kerti vagy balkonnövényeinken is alkalmazhatunk. Mert higgyük el, ami nekünk jó az a környezetünknek is jó.

Idősödő házi kedvenceink még több törődést igényelnek, és mi is jobban oda szeretnénk rájuk figyelni, hiszen egész életükben mellettünk voltak. Ebben az életszakaszban probléma lehet a csontriktulás, melynek megelőzésében, valamint a már kialakult állapot javításában a mákolaj lehet segítségünkre. Szobakutyusok és cicák esetén nagy gond lehet az egyre sűrűsödő vizelettartási probléma, melynek megoldása lehet a sáfrányos szeklicemag-olaj, amely emellett telítetlen zsírsav tartalmának köszönhetően az emésztés könnyítéséhez is hozzájárulhat.

Kutyáknál és macskáknál is gyakoriak a vírusos, bakteriális fertőzések, illetve a felszíni sérülések, melyek esetén nyugodtan fordulhatunk az ezüst tartalmú készítmények felé, hiszen mind belsőleg, mind pedig külsőleg a fertőtlenítésben nagy szerepük van.

Növényeink is megérdemlik a törődést, hiszen egy kedves ismerőstől kapott növény, egy-egy szép emléket felidéző virág is lehet szívünknek kedves.

Az ezüst tartalmú termékeket keverhetjük a vágott virágok vizébe, így tovább megőrzik frissességüket. Permetezzük őket a cserepes virágaink földjére így megóvjuk őket a gombás fertőzésektől, illetve a föld penészedésétől.