10 ok, a mindennapi paradicsom fogyasztás mellett

Érdekességek

paradicsomFüggetlenül attól, hogy nyersen vagy akár megfőzve fogyasztjuk a paradicsomot számos előnyt jelent fogyasztása szervezetünknek.

1. Küzd a szabadgyökök ellen

A paradicsom gazdag antioxidánsokban, melyek hatékonyan küzdenek a szervezetünkben a szabadgyökök ellen, melyek a sejtek károsodásáért felelősek. Ezek az antioxidánsok segítik késleltetni a korai öregedést, de számos krónikus betegség megelőzésében is szerepet játszanak.

2. Vigyáz szívünk egészségére

A paradicsom nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, így segít megőrizni szívünk és érrendszerünk egészségét.

3. Segíti az emésztést

Akár nyersen, akár ital formájában segíti a megfelelő emésztési folyamatokat. A paradicsomban található szerves savak stimulálják a gyomor- és nyálelválasztást, így könnyítik az emésztést.

4. Rákellenes hatású

Az egyik leglényegesebb összetevője a likopin, mely mind a paradicsom húsában, mind pedig bőrében – héjában megtalálható. A likopin egy karotinoid pigment, melyről úgy vélik, hogy a vastagbél-, prosztata- és tüdőrák gyógyításában játszhat szerepet.

5. Méregtelenítő tulajdonságú

Iktassunk be mindennapi étkezésünkbe paradicsomot. Segíti a szervezetből a káros méreganyagok kiürítését, és ezzel javítja általános fizikai állapotunkat is.

6. Vérszegénység esetén is ajánlott

A paradicsom gazdag C-vitaminban és vasban, melyek segítik az új vörösvértestek kialakulását, így a vérszegénység tüneteit is csökkentheti.

7. Fogaink és csontjaink egészségéért is tesz

A kalcium, foszfor és C-vitamin tartalma hozzájárul a fogaink és csontjaink egészségéhez.

8. Stresszcsökkent hatású

A paradicsomban is megtalálható kálium oldja a stressz tüneteit, a szorongást és a fáradságot, valamint segít izomgörcs és izomgyengeség esetén is. ( De egyszer azért kipróbálnánk a La Tomatina fesztivált is Bunol-ban, biztos így is oldja a stresszt a paradicsom)

9. Növeli a spermaszámot

Uraim! Minden nap érdemes elfogyasztani egy paradicsomot, hiszen kiváló segítje a spermaszám növelésének, és az impotencia elleni küzdelemnek.

10. És még a fogyókúrában is segíthet!

A paradicsom magas rosttartalmú zöldség, így fogyasztása hozzájárul az egészséges testsúly eléréséhez, és az emésztőrendszer helyes működéséhez.