Áfonyás müzliszelet – Bálint Csemegék

“A blogolás, sütés-főzés és fotózás mellett három gyermekem tölti ki az életem nagyobb részét. Csodásak, gyönyörűek, zsiványok, olykor zsarnokoskodnak, és meggyőződésem, hogy a középső lesz a világ első diktátornője. Ennyit róluk. 🙂 A férjem pedig mindenben támogat,másként nem is működhetne a dolog.” – írja magáról a Katucikonyha blog szerzője.

Köszönjük munkáját amivel évek óta változatos receptötletekkel segíti a háziasszonyok és a gasztronómia iránt érdeklődők mindennapjait.

És köszönjük, hogy nyitott volt termékeinkre is kipróbálta a Bálint Csemegék Fagyasztva szárított Kékáfonyáját.

Áfonyás müzliszelet – Bálint Csemegék

Hozzávalók:Áfonyás müzliszelet - Bálint Csemegék

A gabonapelyhet kis lángon, száraz serpenyőben, folyamatosan kevergetve kicsit megpirítjuk. Levesszük a tűzről,
hozzáadjuk a magvakat, a puffasztott gabonát és a kékáfonyát. Rácsurgatjuk a mézet, és addig keverjük, amíg
az egész összetapad. Kb. 20 x 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk, és 180 fokra
előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Ha teljesen kihűlt, recés késsel szeleteljük.


Katucikonyha szerzőjének receptje

Megjelent a Kifőztük magazin 2017. márciusi számában

Érdekességek Kiemelt