MI FÁN TEREM AZ: EGYÉNI EGÉSZSÉGTERV?

MI FÁN TEREM AZ: EGYÉNI EGÉSZSÉGTERV?

Egy új életvezetés!

Napi rutinunk a munkával, napi tevékenységgel, fogyókúrával, edzéssel kapcsolatos tervezés, de vajon az egészséggel kapcsolatban létezik-e egészségtervünk?

Az egyik legdrágább kincsünk az egészségünk, amit aktív cselekvés, tudatos magatartás nélkül veszélyeztethetünk, mégis sokan csak akkor foglalkoznak vele ha valamilyen egészségi probléma jelentkezik. Szemléletünket formálhatjuk másképp, és ebben nyújt segítséget egy merőben új, más kategória, mint a megszokottak: az egyéni egészségterv.

Miben más ez a program, mint az eddig megszokott szemlélet?

Abban, hogy az egészséges életmód megközelítését: a táplálkozás, mozgás, vitaminbevitel, munka és pihenés egyensúlyát hangsúlyozza. Lássuk a lényeget!
A tudatos, egészséges szemlélet az önismerettel kezdődik. Tudod, ismered önmagad, melyek az erősségeid és gyenge pontjaid. Milyen a vérmérsékleted, habitusod, természeted, mennyire vagy félénk, vagy healthy-diet-151568668-tslobbanékony, mik azok az örökletes tulajdonságok, melyek meghatároznak? Mit kell azért tenned, hogy gyengeségedet erősségé formáld?
Foglalkoztál már családfaállítással, és ismered szüleid, nagyszüleid, dédszüleid történetét? Nemcsak a sorsuk, történetük, foglalkozásuk, hitvallásuk, és nézetük miatt, de fontos az a történet, ahová önmagadat belehelyezheted, tudva, milyen hajlamokat örököltél? Hogyan viselték és kezelték az évszakok változásait, milyen gyógymódot alkalmaztak? Tudod, mi volt a szülők, nagyszülők története, milyen betegségekben szenvedtek? Felmenőid,
milyen megoldási lehetőségekkel rendelkeztek? Volt-e otthon gyógynövényekből házi patikájuk, és ott, mit, mire alkalmazták?

Nézzük meg, mit rejthet az egyéni egészségterv?

Írd meg a szakertoink@gmail.com e-mail címre „Egészségterv” jeligével:
• Életkorod,
• Vércsoportod,
• Ismert született, vagy kialakult krónikus betegséged,
• Nők esetében a szülések számát,
• Foglalkozásod jellegét (fizikai, szellemi).
Vércsoportod figyelembevételével és a betegség előzmények ismeretében nagy hatékonysággal javasolunk számodra olyan komplementer terápiát, amely tartalmazza, hogy az alap problémákra milyen életvitelt és életvezetést érdemes alkalmaznod. Megtudod azt is, miért, milyen kiegészítő terápiát javasolunk mindezek figyelembevételével akár egy
évre is tudatosan meg tudjuk tervezni egészségünket.

Surmanné Taschner Éva
életmód tanácsadó, természetgyógyász

Blog Érdekességek