Rizskása fahéjas almával – Bálint Csemegék

Rizskása fahéjas almával – Bálint Csemegék

 

Már nagyon régóta lelkes olvasói vagyunk a Kifőztük magazinnak, most eljött az ideje, hogy meg is jelenjünk benne. A Bálint Csemegék valamennyi tagja, nemcsak mint nassolnivaló, de mint konyhai alapanyag is használható.

A már megjelent 3 receptfüzetünk után kifogytunk az ötletekből, így kértük profik segítségét, hogy néhány új receptbe próbálják meg beilleszteni termékeinket.

A márciusi számban máris 4 recepttel vagyunk jelen, és minden nagyon imádjuk.

Köszönjük a segítséget!

Rizskása fahéjas almával

Hozzávalók 4 személyre: 
  • 1 l (kókusz)tejRizskása fahéjas almával - Kifőztük magazin
  • 2 evőkanál fahéjas almaszirup
  • 10 csapott evőkanál rizsdara vagy rizspehely

továbbá:

  • 2 alma
  • fahéjas almaszirup
  • őrölt fahéj

a tálaláshoz:

  • liofilizált vadcseresznye

A tejet felmelegítjük. Belekeverjük a szirupot, a rizsdarát, és állandó keverés mellett pár percig főzzük, majd félretesszük. Az almát meghámozzuk, a csumáját eltávolítjuk, és a gyümölcshúst nagyobb kockákra vágjuk. 1 evőkanál
sziruppal karamellizáljuk, felöntjük 1 dl vízzel, hozzáadjuk a fahéjat, és puhára pároljuk. A rizskásával rétegezve
poharakba szedjük. A vadcseresznyével megszórva tálaljuk. Hidegen, melegen is fogyasztható.


Szépségtár

A recept megjelent a Kifőztük magazin 2017. márciusi számában.

Érdekességek Kiemelt